I’ve always been fascinated by old photos, the stories behind it and the people in it. After doing some research and writing a similar article about Paris, I thought it would be a good idea to start doing this for other cities as well. DC is a city with a lot of history but it looks really modern. The stories are hidden behind the walls of the many white buildings. Many stories have been told in history books and went from one generation to another. Let’s be honest, you could explain a story in a thousand words but it will never have the same effect as one photograph.

Ik ben altijd al gefascineerd geweest door oude foto’s, de verhalen achter de foto’s en de mensen op de foto. Na wat opzoekingswerk en het schrijven van een gelijkaardig artikel over Parijs, dacht ik dat het een goed idee zou zijn om dit ook voor andere steden te doen. DC is een stad met een grote geschiedenis maar het ziet er heel modern uit. De verhalen zijn verborgen achter de muren van de witte gebouwen. Vele verhalen werden verteld in geschiedenisboeken en doorgegeven van de ene generatie op de andere. Laten we eerlijk zijn, je kan een verhaal in duizend woorden vertellen maar dat zal nooit hetzelfde effect hebben als Ć©Ć©n foto.

Ronald Reagan National Airport – July 1, 1941

Ronald Reagan National Airport is the national airport for domestic flights. The airport is located in Arlington, Virginia. The original name was Washington National Airport but it was changed in 1998 and named after Ronald Reagan, former president of the United States. The airport opened for business on June 16, 1941. This picture was taken at the entrance, two weeks after opening.

Ronald Reagan National Airport is de nationale luchthaven voor binnenlandse vluchten. De luchthaven ligt in Arlington, Virginia. De originele naam was Washington National Airport maar in 1998 werd de luchthaven genoemd naar Ronald Reagan, voormalig president van de Verenigde Staten. De luchthaven werd in gebruik genomen vanaf 16 juni 1941. Deze foto werd twee weken na opening genomen aan de ingang.

Old Post Pavilion – 1911

This was taken at the intersection of 12th Street and Pennsylvania Avenue. The Old Post Pavilion was used as the main post office until 1914. Today, it’s a nice place to go shopping or dining. A highlight is the clock tower which offers a 360 degree view.

Deze foto werd genomen aan de kruising van 12th Street en Pennsylvania Avenue. The Old Post Pavilion werd tot 1914 in gebruik genomen als het grootste postgebouw. Vandaag is het een winkelcentrum waar je ook kan gaan eten. De klokkentoren is interessant om te bezoeken omdat je een 360-graden uitzicht hebt over de stad.

7th Street NW – early 1900s

This is 7th Street NW, looking North from G Street. One thing that caught my eye is the American flag on the right. This has always been a symbol of the U.S., even today.

Dit is 7th Street NW, gezien vanuit het Noorden vanuit G Street. Iets dat mij meteen opviel is de Amerikaanse vlag aan de rechterkant. Deze vlaggen zijn dus altijd al een symbool geweest en dat zijn ze vandaag nog steeds.

Ebbitt House – 1903

File:Ebbitt House Washington DC 1903.jpg

The Ebbitt House was a hotel and restaurant on the southeast corner of 14th and F Street. In 1846, it was sold to Caleb C. Willard, the owner of the Willard Hotel. This hotel was located a couple of blocks away. The Ebbitt house was razed in 1926 and the National Press Building was built at the exact same place.

Het Ebbitt House was een hotel en restaurant op de zuidoostelijke hoek van 14th en F Street. Het hotel werd in 1846 verkocht aan Caleb C. Willard, de eigenaar van het Willard hotel. Dit hotel bevond zich slechts enkele straten verder. In 1926 werd het Ebbitt House afgebroken en toen werd het National Press Building op diezelfde plaats gebouwd.

The National Mall- circa 1900

File:National Mall circa 1900 - Washington DC.jpg

Honestly, I don’t recognize the National Mall. Apparently, this was taken somewhere between 9th and 6th Street NW. The Capitol building should be somewhere on the right but is not in this picture.

Eerlijk gezegd herken ik de National Mall hier niet in. Blijkbaar is dit ergens genomen tussen 9th en 6th Street NW. Het Capitol building zou ergens langs de rechterkant moeten liggen maar is niet zichtbaar op deze foto.

The White House – 1846

The construction of the White House was completed in November 1800. This is the White House in the 19th century and it hasn’t changed a bit. It’s the place of residence of the president of the U.S. and it will always be the most iconic building in DC.

De bouw van het Witte Huis liep ten einde in november 1800. Dit is het Witte Huis in de 19e eeuw en het ziet er nog steeds hetzelfde uit. Het is altijd de woonplaats van de president van Amerika geweest en het zal altijd Ć©Ć©n van de meest iconische gebouwen in DC blijven.

The White House – November 3, 1924

The league of women voters at the White House. This organization was founded in 1920 and their goal was to help women take a larger role as they won the right to vote.

The league of women voters aan het Witte Huis. Deze organisatie werd opgericht in 1920 en hun doel was om vrouwen een grotere rol te geven in de maatschappij terwijl ze ook stemrecht kregen.

The United States Capitol – April 11, 1912

A group of children selling newspapers at the Capitol. This building, home of the United States Congress, was completed in 1800. It’s famous for its dome and definitely worth a visit.

Een groep kinderen die kranten verkopen aan het Capitol. Dit gebouw, zetel van het congres, was gebouwd in 1800. Het staat bekend om zijn koepel en is zeker een bezoek waard.Ā 

Planning a visit to DC and looking for some tips? Click here
Plan je een bezoek aan DC en ben je op zoek naar enkele tips? Klik hier

Photos: wikimedia commons
Posted by:escapealifetime

ā½Ė¢įµ’Ė”įµ’ā¾įµ—Ź³įµƒįµ›įµ‰Ė”įµ‰Ź³Ė’ į“¬įµˆįµ›įµ‰į¶°įµ—įµ˜Ź³įµ‰ Ė¢įµ‰įµ‰įµįµ‰Ź³Ė’ įµ‚į¶¤Ė”įµˆ Ź°įµ‰įµƒŹ³įµ—Ė’ į“®įµ‰įµƒį¶œŹ° įµ‡įµ˜įµĖ’ į¶œŹ°įµ’į¶œįµ’Ė”įµƒįµ—įµ‰ įµƒįµˆįµˆį¶¤į¶œįµ—Ė’ įµ‚įµƒį¶°į¶°įµƒįµ‡įµ‰ įµ–Ź°įµ’įµ—įµ’įµŹ³įµƒįµ–Ź°įµ‰Ź³Ė’ į“¾įµƒĖ¢Ė¢į¶¤įµ’į¶°įµƒįµ—įµ‰ Ė¢įµ—įµ’Ź³Źøįµ—įµ‰Ė”Ė”įµ‰Ź³Ė’ į“°Ź³įµ‰įµƒįµįµ‰Ź³Ė’ į“æįµ‰įµƒįµˆįµ‰Ź³Ė’ į“¼įµ›įµ‰Ź³įµ—Ź°į¶¤į¶°įµįµ‰Ź³Ė’ į“øįµƒįµ—įµ‰ į¶°į¶¤įµŹ°įµ— Ź·Ź³į¶¤įµ—įµ‰Ź³Ė’ į¶ Ė”įµ˜įµ‰į¶°įµ— į¶¤į¶° Ė¢įµƒŹ³į¶œįµƒĖ¢įµĖ’ į“°įµ’įµ įµ–įµ‰Ź³Ė¢įµ’į¶°

6 replies on “Postcards from Washington D.C.

  1. So interesting to see a snapshot of a city from many years ago! I love to spot places that I’ve been to and see how different it looks now! Thank you for putting this together!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s