Old Town Alexandria is a charming little town in the state of Virginia, close to Washington DC. It’s the perfect location for a weekend away from the big city. The city of Alexandria was founded in 1749 and it used to be the hometown of George Washington, the first president of the United States.

Old Town Alexandria is een charmante kleine stad in het hart van Virginia. Het is gelegen op amper een uur van Washington DC en dit maakt het de perfecte locatie voor een weekendje weg van de grote stad. De stad Alexandria is gesticht in 1749 en het was de vroegere woonplaats van George Washington, de eerste president van de Verenigde Staten.

King Street

King Street is the main street. This is the place for shopping and dining. Are you a foodie? Well, there’s plenty of choice. You can go for the all American food, Italian food, French food and lots of seafood.

It’s a nice place for an evening stroll but don’t worry, you could also take the free King Street trolley. The trolley will take you back in time and you’ll be at your destination in no time.

King Street is de hoofdstraat. In deze straat kan je verschillende winkeltjes en een groot aanbod aan restaurants vinden. Ben jij een foodie? Hier moet je zijn. Je hebt de keuze tussen typisch all american food, Italiaanse keuken, Franse keuken en vooral heel veel zeevruchten.

Deze straat is heel romantisch als je een rustige avondwandeling wilt maken, maar je kan ook altijd de gratis King Street trolley nemen. Deze tram neemt je terug in de tijd en je bent in no time op je bestemming.

IMG_20170721_202920[2147]

Row houses

The houses in this area are just lovely. I think it’s really charming. You’ll fall in love with the colonial architecture because this isn’t something you can find just anywhere in the world. You’ll find houses in all different colors. Which color would you prefer?

De rijhuizen zijn heel gezellig en in alle kleuren te vinden. De typische koloniale architectuur is iets wat je niet zomaar overal kan vinden. Welke kleur zou jij kiezen?

DSC01122 - kopie

DSC01123 - kopieDSC01132 - kopie

Spite house

This is the smallest house in Alexandria. It’s easy to just walk by and don’t even see it. This house was built in 1830 and it’s only 7 feet wide and 325 square feet. Back in time, it was one of the two houses that directly bordered an alley that attracted a lot of horse-drawn carriages and loiterers. John Hollensburry built this house to prevent people from using the alleyway. You can still see tracks on the brick walls of the living room. It’s nice to see this place but remember, it’s a private property.

Dit is het kleinste huis in Alexandria. Het is heel gemakkelijk om er zomaar voorbij te lopen en het niet eens te zien. Dit huis was gebouwd in 1830 en in die tijd was er een steegje tussen de twee huizen waar veel vreemde figuren rondhingen en waar men ook steeds met paard en kar voorbijkwam. Een man genaamd John Hollensburry heeft het Spite House laten bouwen om te vermijden dat mensen nog gebruik zouden maken van deze steeg. Langs de binnenkant van het huis kan je tot op vandaag nog steeds de sporen van de wagens zien op de betonnen muur. Het is leuk om dit huis te zien maar het is uiteraard privé-eigendom.

DSC01129 - kopieAddress: 523 Queen Street

Captain’s row

The only cobblestone road in old town. The houses over here used to be the residence of sea captains. The street got its name from captain John Harper, who was very succesful in overseas trade and owned a lot of property on Prince Street.

Dit is de enige plaats in de hele stad waar je nog de oude straatkasseien kan zien. De huizen in deze buurt waren vroeger de huizen van de schippers. De straat werd vernoemd naar kapitein John Harper, die heel succesvol was in de overzeese handel en eigenaar was van vele gebouwen in Prince Street.

DSC01153 - kopie

Wilkes street tunnel

This small tunnel was part of the Orange & Alexandria railroad, founded in 1848, to promote trade with Western Virginia. The tunnel linked the railroad to warehouses and wharves along the waterfront of the Potomac river. The Wilkes street tunnel continued to be in operation until 1975. Today, it’s Alexandria’s only 19th century transportation site which is still intact.

Deze kleine tunnel behoorde vroeger tot de Orange & Alexandria railroad. Die werd opgericht in 1848 om handel te drijven met West-Virginia. Deze tunnel was de verbinding tussen de spoorweg en de magazijnen en werven langs de rand van de Potomac rivier. De Wilkes Street Tunnel werd nog in gebruik genomen tot 1975. Vandaag is het de enige spoorweg uit de 19e eeuw die in Alexandria nog steeds intact is.

DSC01147 - kopie

Old town national harbor

The harbor is quite small but it’s still a nice place to visit if you’re into harbor towns. Personally, I’ve always loved waterfront views so I didn’t skip this one either.

De haven is heel klein maar het is gezellig voor een (avond)wandeling. Het is heel aangenaam om te zien als je van havenstadjes houdt.

DSC01284 - kopie

George Washington Masonic National Memorial

This monument is dedicated to the memory of George Washington. It’s a museum with many artifacts and you can take daily tours. It’s also part of the citypass which includes 8 historic sites for the price of $15. Don’t forget to go all the way up to the observation deck.

Dit monument werd gebouwd ter ere van George Washington. Het is een museum waar je vele oude objecten kan bekijken en je kan ook dagelijks een tour boeken. Het monument maakt deel uit van de citypass waarmee je acht historische plekken kan bezoeken voor de prijs van $15. Vergeet zeker niet tot op het observatiedek te klimmen om een prachtig uitzicht over de stad te zien.

DSC01303 - kopie

Fun fact: Alexandria was ranked #1 most romantic city in the USA. Do you need another reason to visit?!

Interessant om te weten: Alexandria staat als nr. 1 op de lijst van de meest romantische bestemming in de Verenigde Staten. Heb je nog een andere reden nodig om deze plek te bezoeken?!

Posted by:escapealifetime

⁽ˢᵒˡᵒ⁾ᵗʳᵃᵛᵉˡᵉʳ˒ ᴬᵈᵛᵉᶰᵗᵘʳᵉ ˢᵉᵉᵏᵉʳ˒ ᵂᶤˡᵈ ʰᵉᵃʳᵗ˒ ᴮᵉᵃᶜʰ ᵇᵘᵐ˒ ᶜʰᵒᶜᵒˡᵃᵗᵉ ᵃᵈᵈᶤᶜᵗ˒ ᵂᵃᶰᶰᵃᵇᵉ ᵖʰᵒᵗᵒᵍʳᵃᵖʰᵉʳ˒ ᴾᵃˢˢᶤᵒᶰᵃᵗᵉ ˢᵗᵒʳʸᵗᵉˡˡᵉʳ˒ ᴰʳᵉᵃᵐᵉʳ˒ ᴿᵉᵃᵈᵉʳ˒ ᴼᵛᵉʳᵗʰᶤᶰᵏᵉʳ˒ ᴸᵃᵗᵉ ᶰᶤᵍʰᵗ ʷʳᶤᵗᵉʳ˒ ᶠˡᵘᵉᶰᵗ ᶤᶰ ˢᵃʳᶜᵃˢᵐ˒ ᴰᵒᵍ ᵖᵉʳˢᵒᶰ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s