Washington D.C. on a budget? You can forget about that. However, there might be a way to keep your expenses as low as possible: all things Smithsonian. The Smithsonian museums are all free and most of them are located on both sides of the National Mall. Pretty easy, isn’t it?

My 3 favorites are the National Museum of American History, the National Museum of Natural History and the National Air and Space museum. You can easily spend a day in each of those three.

Een goedkope citytrip naar Washington DC? Onmogelijk. DC is één van de duurste steden in Amerika en de prijzen van hotels liegen er niet om. Er is echter één mogelijkheid om je uitgaven zo veel mogelijk te beperken: Smithsonian. Wat is Smithsonian? De Smithsonian musea zijn een groep musea die bijna allemaal langs de National Mall liggen en ze zijn gratis.

Mijn drie favorieten zijn het National Museum of American History, het National Museum of Natural History en het National Air and Space Museum. In elk van deze musea kan je uren tot zelfs een volledige dag doorbrengen.

DSC00902
National Museum of American History
DSC00188
National Museum of Natural History
DSC00515
National Air and Space Museum

Other Smithsonian museums are the American Indian Museum, the African American Museum, African Art Museum, American Art Museum, Arts and Industries Building (now closed for renovation), the Renwick Gallery, the National Gallery of Art and the Smithsonian Castle. The Holocaust Museum and the National Zoo are free as well. Did I forget something? Probably. Let’s just say there’s plenty of choice for each one of us.

Of course, there are some other activities to do in the capital of the U.S. It all depends what your interests are. If you’re visiting for a weekend, I would recommend to stick to the highlights and to take a look at the monuments and memorials. Skip the museums. However, if you have plenty of time, why don’t you just go see them all? (see them all at the Mall, get it?! Stupid joke – let’s move on)

De andere Smithsonian musea zijn het American Indian Museum, het African American Museum, het African Art Museum, het American Art Museum, National Portrait Gallery, Arts and Industries Building (momenteel gesloten voor renovatie), de Renwick Gallery, de National Gallery of Art, het Smithsonian Castle, … Het Holocaust museum en de zoo zijn ook gratis. Ben ik nog iets vergeten? Waarschijnlijk wel. Laat ons gewoon zeggen dat er genoeg keuze is voor iedereen.

 Uiteraard zijn er ook nog andere dingen te doen in de hoofdstad van de Verenigde Staten. Het hangt er van af wat je interesses zijn. Als je de stad slechts bezoekt voor een weekend, dan zou ik aanraden om je enkel te beperken tot de belangrijkste bezienswaardigheden zoals de monumenten en de memorials. De musea zou ik dan gewoon overslaan. Als je daarentegen genoeg tijd hebt, waarom zou je ze dan niet allemaal gaan bekijken?

What to do?

1. Monuments and memorials

D.C. is all about monuments and memorials. Did I mention that the city is really clean as well? (Capital cities in Europe, take note)

In Washington DC gaat het allemaal om de monumenten. Heb ik al gezegd dat de stad heel proper is? Hier kunnen de Europese hoofdsteden nog een voorbeeld aan nemen.

DSC00297
World War II Memorial
DSC00320 - kopie
Lincoln Memorial
DSC00399
Thomas Jefferson Memorial
DSC00436
Franklin D. Roosevelt Memorial
DSC00446
Martin Luther King Jr. Memorial
DSC00451
Korean War Veterans Memorial

Just so you know – there’s a Vietnam Memorial as well. Unfortunately, I didn’t get to see it since it was really hot that day and we had been walking all the way around the Tidal Basin. I was pretty exhausted and looking for water. (I found some ice cream though, does that count?)

Er is ook nog een Vietnam Memorial. Wij hebben het helaas niet gezien omdat het die dag heel warm was en we al volledig rond het Tidal Basin hadden gelopen. Bovendien was ik dringend op zoek naar water (en ik vond een ijsje in de plaats, telt dat ook?)

2. Cherry Blossom Festival

March/April is cherry blossom (and busy) season. If you’re lucky, you might get to see some of the blossoms in bloom (I was lucky – for a change). The best place to do this: Tidal Basin. You’ll see that you will find most of the memorials around this giant lake. Also, there are some other activities during this festival such as the Blossom Kite Festival at the Washington Monument and the Cherry Blossom Parade.

In maart/april kan je (als je geluk hebt) de kersenbloesems rond het Tidal Basin zien. Ook de meeste monumenten bevinden zich rond dit meer. Tijdens dit festival zijn er ook nog andere activiteiten te doen, zoals het Blossom Kite Festival aan het Washington Monument en de Cherry Blossom parade.

DSC00414 - kopie
Washington Monument

3. U.S. Capitol Visitor Center

You’re walking around in D.C. and you see the U.S. Capitol, just like the Washington Monument, and you take a picture – but have you seen it on the inside? You should. It’s beautiful!

Als je in DC loopt, dan kan je van overal het U.S. Capitol zien, net zoals het Washington Monument, maar heb je het al vanbinnen gezien? Dit mag je zeker niet missen. Het is prachtig!

DSC00257

4. The White House

You know, that white building you see on TV sometimes? That house (and it happens to be white) where the president lives. Here it is.

Je kent het wel, dat witte gebouw dat je soms op TV ziet. Het huis (en het is toevallig wit) waar de president woont. Hier kan je het vinden.

DSC00227 - kopie

5. Arlington Cemetery

The Arlington Cemetery is a huge military cemetery, located across the Potomac River. One of the famous highlights is the gravesite of president John F. Kennedy and family.

Dit gigantische militaire kerkhof ligt vlakbij het Lincoln Memorial, net over de Potomac river. Eén van de bekendste monumenten is het graf van voormalig president John F. Kennedy en familie.

DSC00572

6. National Archives

Here you can find the Declaration of Independence. Make sure to visit in the morning, in that way you will be able to avoid waiting in line for 2 hours. Oh, don’t spend half the day trying to read the words. It’s impossible. By the way, you’re not allowed to take pictures.

Dit is de plaats waar je de originele Onafhankelijkheidsverklaring (m.a.w. Declaration of Independence) kan vinden. De beste tijd om dit gebouw te bezoeken is in de voormiddag. Op die manier kan je de lange wachtrijen vermijden. De wachttijd kan soms oplopen tot 2 uren. Doe ook geen moeite om de woorden te proberen lezen want het is zo goed als onleesbaar. Je mag er trouwens ook geen foto’s nemen.

What to avoid?

 • Lunch at the museum

Try to avoid having lunch at one of the museums (seriously, I’ve had enough fries and chicken for the rest of my life). The museum might be free but the food isn’t. It’s really expensive (especially drinks). Don’t forget: it’s usually prohibited to bring your own drink. However, water might be allowed but not everywhere.

 • Traffic

I know, it’s the 21st century and traffic is horrible. It’s a worldwide problem but it’s always worse in a big city. Don’t even think of getting a rental car, just don’t. Besides, some of the parking spots will cost you $20/hour. It’s easier to take the bus or the metro and to reload a SmarTrip Card for each trip, unless your card doesn’t work and the money suddenly disappears (it happened to me…twice).

 • Depend on Metrorail

The metro in Paris runs very smooth. The metro in D.C. doesn’t. Well, not always (but there’s free Wi-Fi in case you have to wait a while, although there’s a bad connection sometimes – or no connection at all).

 • Do everything by foot

OK, I admit it – I did everything by foot but I had lots of time to visit the city. If you have little time, don’t do this. It’s possible to take a sightseeing tour with a “hop on hop off” bus which takes you to all the monuments.

Wat moet je proberen te vermijden?

 • Eten in één van de musea

Probeer dit te vermijden (serieus, ik heb genoeg frieten en chicken nuggets gezien voor de rest van mijn leven). De musea mogen dan wel gratis zijn maar het eten is dat niet. Het is zelfs redelijk duur (vooral drank). Vergeet ook niet dat het in de meeste musea zelfs verboden is om je eigen drank mee te nemen. Water is soms toegelaten maar niet overal.

 •  Het verkeer

Het is de 21e eeuw en het verkeer is overal verschrikkelijk. Het is een wereldwijd probleem maar het is uiteraard nog erger in de grote steden. Denk er zelfs nog niet aan om een huurauto te nemen. Gewoon niet doen. Sommige van de parkeerplaatsen kosten ook nog eens $20/uur. Het is gemakkelijker om de bus of de metro te nemen en om een SmarTrip kaart te herladen, tenzij de kaart niet werkt en het resterende bedrag zomaar verdwijnt (dit gebeurde bij mij…twee keer zelfs).

 •  Vertrouwen op Metrorail

De metro in Parijs gaat altijd heel vlot. Dit is helaas niet altijd het geval in DC. Er is gelukkig gratis Wi-Fi in het geval je langer moet wachten. Hoewel, er is soms een slechte internetverbinding, of zelfs helemaal geen verbinding.

 • Alles te voet doen

Oké, ik geef het toe, ik heb alles te voet gedaan maar ik had dan ook genoeg tijd om de stad te bezoeken. Als je niet veel tijd hebt, zou ik dit zeker afraden. Het is mogelijk om een Hop on Hop off bus te nemen die je langs alle bezienswaardigheden brengt. Je stapt op en af waar je maar wilt. Als je een beetje sportief bent, kan je ook een fiets huren.

Posted by:escapealifetime

⁽ˢᵒˡᵒ⁾ᵗʳᵃᵛᵉˡᵉʳ˒ ᴬᵈᵛᵉᶰᵗᵘʳᵉ ˢᵉᵉᵏᵉʳ˒ ᵂᶤˡᵈ ʰᵉᵃʳᵗ˒ ᴮᵉᵃᶜʰ ᵇᵘᵐ˒ ᶜʰᵒᶜᵒˡᵃᵗᵉ ᵃᵈᵈᶤᶜᵗ˒ ᵂᵃᶰᶰᵃᵇᵉ ᵖʰᵒᵗᵒᵍʳᵃᵖʰᵉʳ˒ ᴾᵃˢˢᶤᵒᶰᵃᵗᵉ ˢᵗᵒʳʸᵗᵉˡˡᵉʳ˒ ᴰʳᵉᵃᵐᵉʳ˒ ᴿᵉᵃᵈᵉʳ˒ ᴼᵛᵉʳᵗʰᶤᶰᵏᵉʳ˒ ᴸᵃᵗᵉ ᶰᶤᵍʰᵗ ʷʳᶤᵗᵉʳ˒ ᶠˡᵘᵉᶰᵗ ᶤᶰ ˢᵃʳᶜᵃˢᵐ˒ ᴰᵒᵍ ᵖᵉʳˢᵒᶰ

12 replies on “What (not) to do in Washington D.C.

 1. Thank you for the DC tour. I always say it’s like small town, with all the world’s greatest power behind the scenes. Daughter #2 went to George Washington U. We went in 2015 for her graduation. Like the place.

  Liked by 1 person

 2. Hey, we were there last month, but only for three days. So on foot was no option 🙂 just simply crossing the Mall seemed to last for hours :D. We used the citybikes. Very handy and cheap.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s